zaterdag 18 februari 2012

Chocolade cupcakes

En ja, de vakantie is begonnen! En om de vakantie goed en smakelijk in te zetten post ik een recept voor overheerlijke cupcakes. Ze zijn snel klaar en superlekker. Misschien om eens samen met je vriendinnen te maken ?

Benodigdheden :


  • 2 eieren (gesplitst)
  • 125 g bloem, zelfrijzende
  • 1 kl cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 125 g roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • Papieren cakevormpjes


Bereidingswijze
1
Voorbereiding:
Splits de eieren.
Zeef de bloem.
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eidooiers luchtig met de suiker en de vanillesuiker tot het beslag als een lint van de klopper loopt.
3
Doe er de zachte boter en de gezeefde zelfrijzende bloem bij.
4
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Zeef het cacaopoeder en los het op in de melk.
5
Spatel het opgeklopte eiwit en de chocolademelk onder het deeg.
6
Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en giet in elk vormpje evenveel beslag.
7
Plaats in het midden van de oven en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten