Benodigdheden :
- 2 eieren (gesplitst)
- 125 g bloem, zelfrijzende
- 1 kl cacaopoeder
- 3 el melk
- 125 g roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 g kristalsuiker
- 1 snuifje zout
- Papieren cakevormpjes
Bereidingswijze
1
Voorbereiding:
Splits de eieren.
Zeef de bloem.
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eidooiers luchtig met de suiker en de vanillesuiker tot het beslag als een lint van de klopper loopt.
3
Doe er de zachte boter en de gezeefde zelfrijzende bloem bij.
4
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Zeef het cacaopoeder en los het op in de melk.
5
Spatel het opgeklopte eiwit en de chocolademelk onder het deeg.
6
Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en giet in elk vormpje evenveel beslag.
7
Plaats in het midden van de oven en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten